Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    JessievanKuijck Auteur

Blogpost: JessievanKuijck

Easter Eggs in boeken

Happy Halloween! 🎃 Sinds twee jaar is dit een hele bijzondere feestdag bij ons thuis, want het is tevens de dag dat mijn zoontje is geboren, een echt Halloweenbaby dus ;-)

Halloween is ook een thema dat kort voorbij komt in mijn nieuwste werk. Hoewel het perfect in het verhaal paste, wilde ik het er per se in verwerken als een soort Easter Egg voor als mijn zoontje het later ooit gaat lezen. 

Easter Eggs zijn grapjes van de schrijver die hij voor de fans verstopt in zijn boeken. Overigens geldt dit niet alleen voor boeken, maar ook voor films, games en programma's. Zo zie je in een willekeurige Disneyfilm regelmatig karakters terug uit andere Disneyfilms. De koekkoeksklokken van Pinokkio's vader in de live action film zijn daar een mooi voorbeeld van. Gepetto heeft namelijk andere bekende disneyfiguren in zijn klokken verwerkt zoals Doornroosje, Donald Duck, Woody (Toystory), Roger Rabbit, Dombo, Simba en Rafiki en Sneeuwwitje.

Wist je dat J.K. Rowling ook een Easter Egg verstopte in The deadly Hallows? Maar ook Tolkien, Stephen King en Dan Brown hebben een aantal grapjes in hun verhalen verwerkt. Benieuwd naar wat ze hebben gedaan? Check dan mijn nieuwste blog op TheJourneyOfJessiesBooks.com

Lees verder op mijn site

Reacties op: Easter Eggs in boeken