Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    MarcelMaassen Auteur

Blogpost: MarcelMaassen

Bij de keel

Lieve lezers,

Een schrijver kiest doorgaans zelf zijn verhalen, maar het verhaal van Wat mama niet vertellen kon verkoos door mij geschreven te worden. Het overkwam mij, overdonderde mij, greep me bij de keel en liet niet meer los totdat ik de laatste punt achter de laatste zin had gezet.

In maart 2020 belde Cyrilla van der Donk mij voor advies in haar zoektocht naar het ware levensverhaal van haar moeder. Binnen vijf minuten was ik onderdeel van die zoektocht die twee jaar in beslag nam.
Hoe bestaat het dat je meer dan een halve eeuw een hechte band had met je moeder en dat je na haar dood nog steeds niet weet in welke plaats of in welk land ze opgroeide, welke taal ze als kind sprak, wie haar ouders waren en hoe haar echte achternaam luidde? Wat bezielde die moeder om dat alles tot haar laatste snik geheim te houden? Waarom?
Ze zeggen: de werkelijkheid is soms vreemder dan de fictie. Nou, geloof dat maar gerust! Ik heb een rijke fantasie, maar dit verhaal had ik nimmer kunnen verzinnen.

Wat mama niet vertellen kon is een spannend boek dat de lezer tot mede-rechercheur maakt. Maar het is ook een boek dat gelezen moet worden omdat het een belangrijk deel van de 20ste eeuwse Europese geschiedenis vertelt dat bij ons amper bekend is. Ik hoop dat je er veel plezier aan zult beleven.Marcel Maassen---Hier een korte introductievideo voor het boek.

Reacties op: Bij de keel

Wat mama niet vertellen kon - Marcel Maassen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners