Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Vincent Baumgart

Nepnieuws

Geachte lezers, ik moet iets bekennen, namelijk: mijn vorige blog, getiteld Een hoogmoedig land, is nepnieuws. U kunt de blog vinden door naar beneden te scrollen, of naar de vorige pagina.

Ik doe deze mededeling omdat op 25 augustus een nieuwe wet in gaat die de verspreiding van nepnieuws strafbaar stelt. Mochten er lezers zijn die Een hoogmoedig land als 'echt' hebben ervaren of als 'nieuws', dan bied ik hierbij mijn excuses aan, in de hoop dat ik u in uw goedgelovigheid niet beledigd heb. Dat laatste voeg ik toe omdat in het kader van de 'woke cultuur' de subjectieve ervaring van 'beledigd zijn' ook strafbaar is, danwel geacht wordt in aanmerking te komen voor morele sanctionering .

Wellicht ten overvloede dus opnieuw: Zowel voor de wet als voor de woke ben ik strafbaar gebleken, hetgeen me spijt.

Toch zou ik de lezers willen vragen mijn blog Een hoogmoedig land te herlezen, en specifiek te zoeken naar kenmerken van het genre 'satire'. Want volgens de nieuwe wet op de desinformatie is 'satire' nog wel toegestaan.

Met hulp van getuigen, u de lezers, zal ik me dan voor de rechter kunnen verschonen.

Bij voorbaat dank!

Vincent

Lees verder op mijn site

Reacties op: Nepnieuws

Het dodenschip - Vincent Baumgart Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners