Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Martine Hoogschagen Auteur

Blogpost: Martine Hoogschagen

Schrijfupdate april 2024

2474a229ac6c536425a5d94560166139.jpgDe hele maand april was het superdruk bij ons met de voorbereidingen voor het zomerseizoen van onze Franse B&B. Maar ’s morgens supervroeg of ’s avonds laat heb ik elke dag nog iets aan mijn schrijfprojecten gedaan, dus er is deze maand weer genoeg te melden. 

Het team van proeflezers voor Onverschillig is rond. Ik ben heel erg blij met iedereen die me gaat helpen in twee verschillende proefleesrondes. De eerste ronde over het verhaal zelf en de tweede ronde die zich meer richt op niet goed lopende zinnen, schrijffouten en kleine inconsistenties. Er zitten een aantal enthousiaste lezers bij die al vanaf mijn allereerste kerstverhaal proeflezen, maar er zijn ook een paar nieuwe gezichten. Binnenkort meer hierover. 

Mijn oproep voor een Virtual Assistant die me zou willen helpen met de research voor mijn derde boek Onverschillig werd heel goed gedeeld. Nog veel dank daarvoor! Vier dames reageerden heel enthousiast. Ik heb heel goed bruikbare informatie gekregen over de praktische kanten van hun werk. Binnenkort stel ik iedereen aan je voor. 

Door het lezen van de websites en social media-accounts van alle zeer professionele VA’s zag ik tot mijn schrik dat het op mijn eigen Instagram account visueel gezien toch een beetje “rommelig” is. Ik ga het binnenkort anders aanpakken door privé- en boekenberichten gestructureerd met elkaar af te wisselen en mijn layout meer te standaardiseren. 

Het is me gelukt om in een maand tijd een verhaal van 10.000 woorden te schrijven (ca. 16 pagina’s A4), te laten lezen door Antoinette van @boekensteeg en Bianca van @bietjesboeken, aan te passen en op te sturen aan @mhbooks_ voor de deadline van de schrijfwedstrijd op 30 april. Ik ben reuze benieuwd wat de jury van mijn verhaal over een bookevent zal vinden… 

Met mijn debuut Nonchalant heb ik voor het eerst geadverteerd op Facebook. Een advertentie voor Nederland en een voor in Frankrijk. Het was reuze interessant om te zien hoe het werkte. Ik heb zelfs nieuwe Nederlandse contacten bij ons in de buurt opgedaan 😊   

De hele maand april heb ik met heel veel verlangen naar mei uitgekeken, want na vier weken “rust” kan ik eindelijk mijn eerste versie van Onverschillig weer doorlezen, corrigeren en aanvullen met de informatie van de Virtual Assistants. Begin juni gaat het manuscript van Onverschillig naar de eerste groep proeflezers. Ik kijk uit naar het herschrijven. Hopelijk brengt de maand mei jou ook leuke dingen!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Schrijfupdate april 2024

Nonchalant - Martine Hoogschagen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners