Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Janine D'Augusta-Merema Auteur

Blogpost: Janine D'Augusta-Merema

Vijf weetjes over deel 2 van de Weg van Italië serie (zonder spoilers!)

De keuze van Katia
Op dit moment is deel 1 van de Weg van Italië serie, Op zoek naar Matteo, overal verkrijgbaar. In oktober van dit jaar zal deel 2 verschijnen met de titel De keuze van Katia. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, deel ik in deze blog vijf weetjes over dit nieuwe boek! Zonder spoilers uiteraard. Lees snel verder!

1. De hoofdpersoon Katia is Italiaanse
Met dat de hoofdpersoon uit deel 2 Italiaanse is, haalde ik mezelf een hele uitdaging op de hals. Ik moest hiervoor namelijk veel van mijn eigen Nederlandse ideeën loslaten en mij verplaatsen in de leefwereld van een Italiaanse jonge vrouw. Hoe ik dit heb gedaan? Ik heb mijn schoonzussen veel bestudeerd en in de beschrijving van Katia opgenomen van hoe zij zouden reageren, wat zij zouden zeggen, hoe zij in het leven staan. Het grappige is dat Katia uiteindelijk nog het meest weg heeft van mijn schoonmoeder. Ze heeft namelijk een sterk karakter en ze zegt wat ze denkt (en dat heeft niet altijd het gewenste effect). Katia Capasso is 26 jaar oud en klaar om alles te gaan bereiken wat zij wil. In deel 2 gaat zij heel wat meemaken!

2. Het verhaal speelt zich nagenoeg helemaal in Italië af
Vond je in deel 1 de Italiaanse sfeer leuk, dan heb ik goed nieuws voor je: in deel 2 komt dit helemaal terug! Opnieuw neemt het verhaal je mee naar Salerno, de kuststad onder de rook van Napels. Daarbij komen ook andere pareltjes zoals het mooie eiland Capri in deel 2 voorbij. Ook ontbreken de vele kopjes koffie niet en overheerlijk regionaal gebak zoals sfogliatelle

3. Er zit een romance in
Om niet teveel weg te geven: Katia ontmoet een oude jeugdliefde en er bloeit opnieuw iets op. Dit gaat natuurlijk niet van een leien dakje. Ik schotel je graag een niet een al te voorspelbare roman voor en daarom dus ook een niet al te voorspelbare romance! Wat vind jij trouwens van iemand een tweede kans geven?

Weetje 4 en 5 kan je lezen op mijn website waar ik regelmatig blogs plaats. Ook kan je er vragen achterlaten over wat jij nog meer zou willen weten over deel 2. Neem snel een kijkje op mijn website!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Vijf weetjes over deel 2 van de Weg van Italië serie (zonder spoilers!)

Op zoek naar Matteo - Janine D' Augusta-Merema Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners