Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Lydia Auteur

Blogpost: Lydia

Wie ben Ik deel 2

Jippieeee het is zover. Ik heb mijn boek in mijn handen gehouden! Zo gaaf. Ik heb hartverwarmende reacties ontvangen. Ik werd gecomplimenteerd met mijn schrijfstijl en het feit dat ik mijn verhaal durf te delen met het grote publiek. Maar er waren ook veel vragen. Zo vroeg een man me wat mijn omgeving hiervan vond en of ik me heb afgevraagd wat het effect van mijn verhaal zal zijn voor de mensen die ik heb beschreven. Los van het feit dat ik de personages heb geanonimiseerd,  behalve mijn ouders broer en zus, lijkt het mij niet meer dan fair dat ik na tientallen jaren gezwegen te hebben mijn verhaal doe.
Er is niet gevraagd naar hoe ik me voel(de). 

Vroeger, in een niet zo verre verleden, zou deze vraag me lamgeslagen hebben. Nu voelde ik eerst een lichte irritatie, daarna begrip. Hij bedoelde het vast niet zo slecht en zo wordt er al sinds mensenheugenis gereageerd. Belangrijk is dat slachtoffers zich niet de mond laten snoeren.
Ik ben blij dat ik mijn verhaal heb durven delen en voel me verschrikkelijk trots met mijn boek dat te bestellen is bij Bol.com en hopelijk op een dag ook te bewonderen is op de tafels van boekhandels.

Ik ben er klaar voor om van de veilige onzichtbaarheid van de afgelopen jaren te gaan naar positieve zichtbaarheid.


Reacties op: Wie ben Ik deel 2