van het gebruik van bier in de keuken. Al decennia is hij bezig met
het combineren van eten en bier. Talloze biergerechten heeft hij
in de loop van de jaren gepubliceerd in boeken (o.a. Biertapas en
Jazzcookin’) en op internet (www.biercuisine.nl).
Ook voor het bierconsumententijdschrift De Zytholoog heeft hij
heel wat recepten met bier gecreëerd, veelal in samenwerking met
Marie-Therese Bruggeman. In dit boek treft u een verzameling van
deze recepten aan. Het gaat daarbij in de meeste gevallen niet
om volledige maaltijden, maar juist om ‘kleinere’ hapjes; lekker als
aperitief of gewoon voor ‘tussendoor’.
Het boek begint met een uitgebreide inleiding met daarin o.a. tips
voor het combineren van gerechten met bier, bieren bij gerechten
en bereidingswijze en bierkeuze. Daarbij wordt uitvoerig ingegaan
op de bestaande biersoorten en biertypen. Ook enkele buitenlandse
bierstijlen komen aan bod.
Marie-Therese en Han nemen u mee op een culinaire ontdekkingstocht.
Laat u inspireren en durf zelf te experimenteren.