Antwerpen-Noord is een veelheid aan culturen en eetgewoonten. Je hoeft geen 200 meter te stappen of je passeert wel een slager, visboer, groentewinkel of kruidenier waar je een veelheid aan producten vindt die je nog nooit hebt gezien, laat staan geproefd. Daphne Aalders was jarenlang culinaire journaliste, met de wereldkeuken als specialiteit. Voor de stad Antwerpen schreef ze twee boekjes: 't Winkelend Noord: al het eten van de wereld, en 't Winkelend Noord: koken met ingrediënten van de wereld. Met haar kennis en achtergrond richtte Daphne Aalders Food for Foodies op, een organisatie die culinaire wandelingen in de buurt aanbiedt en kookworkshops in de Permekebibliotheek aan het De Coninckplein. En nu is er Al het eten van de wereld, een kookboek van al het eten in de wereld, met gerechten samengesteld, gekookt, geproefd en gesmaakt op een plek van amper enkele vierkante kilometers groot, in het noorden van Antwerpen.