"Ik keek op en zag het meisje voorbijlopen. Bij elke stap kwamen haar roze schoenen van onder haar zwarte abaja tevoorschijn. Plotseling kreeg de zwart-witte wereld van Al Nuzla kleur, alsof er een paar roze fl amingo"s van een ver tropisch eiland waren neergestreken."
De twintigjarige Naser leeft een eenzaam bestaan in Saoedi-Arabië. Zijn moeder heeft hem uit het door oorlog geteisterde Soedan laten smokkelen, in de hoop dat de jongen bij zijn oom in Jedda een beter leven zou hebben. Maar zijn oom is wreed en het leven als immigrant hard en uitzichtloos. In de zwart-witwereld van Jedda _ met zonovergoten minaretten en moskeeën, vrome mannen in witte tunieken en de zwarte schaduwen van zwaar gesluierde vrouwen, droomt Naser van zijn moeder en van de liefde. Wanneer een gesluierd meisje Naser in het voorbijgaan een briefje voor de voeten werpt, krijgt zijn leven plotseling kleur. Dit briefje, een liefdesverklaring, is het symbool van hoop en tevens het begin van een levensgevaarlijk spel. Want relaties tussen ongetrouwde mannen en vrouwen zijn onder het wahhabistisch regime van Saoedi- Arabië met zijn zedenpolitie streng verboden. In het diepste geheim wisselen Naser en zijn habibati brieven uit en lukt het hen zelfs elkaar te ontmoeten. Hun liefde wordt een daad van verzet, want eenmaal ontdekt zullen de gevolgen voor Naser en zijn Fiore rampzalig zijn.
Sensueel, ontroerend en hartverscheurend: Als gevolg van liefde is een indrukwekkende roman over jonge mensen en hun verlangen naar liefde en vrijheid in een van de meest gesloten en repressieve landen ter wereld.
Sulaiman Addonia (Eritrea, 1972) werd geboren als kind van een Ethiopische vader en een Eritreese moeder. In 1976 vluchtte hij met zijn familie naar een vluchtelingenkamp in Soedan, waar hij zijn vader vermoord zag worden. Samen met zijn moeder en zijn jongere broer verhuisde Addonia naar Jedda, waar hij zijn jeugd doorbracht. In 1990 vroeg hij asiel aan in Engeland en sindsdien woont hij in Londen. Als gevolg van liefde is zijn romandebuut. Momenteel werkt Addonia aan zijn tweede roman, die zal gaan over zijn ervaringen in het vluchtelingenkamp.