De Aziatische keuken is populairder dan ooit. We bestellen allemaal bao buns, Korean fried chicken en knapperige garnalentoast, maar het thuis namaken vinden we vaak nog te intimiderend. Emma de Thouars neemt de lezer bij de hand en laat met duidelijke uitleg en flink wat humor zien dat Aziatisch eten helemaal niet moeilijk is. Je moet alleen even weten hoe het moet en wat je in huis moet halen. Van China tot Indonesië en van Myanmar tot Sri Lanka, Emma reisde overal heen en nam de smaken mee naar huis.
Amazing Asia focust zich op ultiem comfort food met veel rijst, bosui en crispy toppings. Van Taiwanese gestoofde kippenrijst tot loeihete noedels uit de Chinese stad Chonqing. Het idee dat Aziaten niet goed zijn in desserts wordt onmiddellijk ontkracht door de pandanpannacotta met gezouten kokoskaramel en geroosterde rijstcrispies. Van authentiek tot vernieuwend, maar altijd met smaken zoals we die uit Azië kennen.
‘Emma verrast door op een nieuwe manier naar de Aziatische keuken te kijken. Haar recepten zijn sprankelend, vol leven en ultiem comfortabel. Iedereen zou verplicht zijn haar keuken te koken, het is bizar verslavend.’ – Yvette van Boven
‘Emma dompelt je onder in de structuren, texturen en smaken van de Aziatische keuken. Duik in haar zijdezachte tofu, wentel je in haar geurige rijst, glanzend van het kippenvet. Het is duidelijk: Emma is verliefd op de Aziatische keuken en met dit boek word jij het ook.’ – Vanja van der Leeden
‘Iedereen wil altijd bij Emma komen eten, ze zorgt ervoor dat je ook metéén zelf dumplings wilt maken.’ – Jet van Nieuwkerk
‘Aziatisch lijkt altijd onmogelijk om thuis na te maken. Emma doet de deuren open van deze ongrijpbare wereld en maakt het haalbaar en inzichtelijk. Haar liefde voor aubergine is aanstekelijk.’ – Miljuschka Witzenhausen