'Ik wilde wel eens zien hoe die ex-gangster van een pa van mij met zijn vier maten uit de bak een restaurant zou runnen. Ik liet een goedbetaalde job als sommelier bij een tweesterrenrestaurant achter voor vijf malloten die in een ex-bordeel een klasserestaurant wilden beginnen. Ik moest wel stapelgek zijn. Maar goed, stelde ik mezelf gerust, het was toch maar tijdelijk. Hoe fout kon ik zijn. Dit boek is een eerlijk en ongezouten verslag van mijn lente en zomer bij de beste vennoten ooit: Mathieu, Dylan, Halil, Berten en Rik. Ze namen me in vertrouwen en vertelden me over de cel, over de keuken en het leven. Van mijn vader mocht ik zijn beste recepten in dit boek opnemen. Wat volgt, is Amigo's zoals het voor mij was. Kijk, lees en proef.'
In Amigo's eerlijke keuken vertelt Tessa, het meisje van de wijn en de dochter van de chef, over haar zes onvergetelijke maanden bij het restaurant.