Ingrediënten: een pril lentezonnetje en een stel vrienden. Op het menu: overheerlijke barbecuegerechten! Weg met die eentonige worst, hamburger en steak…! Vanaf nu komen er heerlijke bakgeurtjes uit uw barbecue en verschijnen er op uw tuintafel gevarieerde en originele grillades! In dit boek vindt u recepten voor een twintigtal marinades en pittige kruidenmengsels die hét geheim zijn voor een verrukkelijk aroma: marinades met tijm en honing, salie en limoen, citrusvruchten en basilicum, Indische yoghurtmarinade, een mix van maan- en sesamzaad of zeezout en Spaanse peper... Verder krijgt u een heleboel traditionele barbecuerecepten om van te smullen: runderbrochettes met paprika, gegrilde sardines met kruidenboter, drumsticks met ahornsiroop en sesamzaad…Maar ook recepten met een origineel, feestelijk tintje: gamba's met limoen en witte wijn, gemarineerde sint-jakobsbrochettes met knoflook… En exotische recepten uit verre landen: gegrilde kipfilet met Chinese saus, garnalen op Mexicaanse wijze... Steek het vuur aan en laat het barbecuefeest beginnen!