Dit meer dan complete Italiaanse kookboek is een ode aan Big Mamma, Stella di Viesto, en haar Italiaanse keukenbrigade, eigenaar van enkele goed aangeschreven en zeer drukbezochte Italiaanse trattoria (East Mamma en Ober Mamma in Parijs).
Maak pasta alla carbonara zoals het hoort, zonder room; gebruik het liefst guanciale en mocht je daar niet aan kunnen komen, vervang het dan door pancetta. Gebruik nooit gemalen peper uit een potje, maar altijd versgemalen! Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat.
480 pagina's met overheerlijke Italiaanse gerechten: van salades, soepen, lunch- en hoofdgerechten tot en met desserts en cocktails. Van brasato al barolo en pasta alla sarde tot en met basisrecepten als gekonfijte knoflook en tomatensaus. Bovendien geeft Big Mamma tientallen tips en productinformatie: van de keuze voor de juiste vermout, de beste balsamicoazijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van typische Italiaanse ingrediënten.