"Het koekje. Knisperend, krokant, kraakvers knabbelgoed voor bij de koffie. Het koekje is terug van nooit weggeweest. Waar vroeger iedereen zelf bakte, werd het ambachtelijke koekje geleidelijk aan verdrongen door de brede voorverpakte assortimenten van de industriële koekjesfabrikanten. Maar tegenwoordig kan iedereen bij de warme bakker weer ovenverse koekjes krijgen. En talrijk zijn de huisvrouwen en -mannen die zelf aan het bakken gaan. In dit heerlijke boek brengt vakleraar Danny Capon een ode aan het lekkerste wat grootmoeders keuken te bieden had. Na een inleidend hoofdstuk over warenkennis, basistechnieken en grondstoffen, behandelt het corpus van het boek het koekje in al zijn vormen: uitgestoken, gespoten, als luxedessert, met kaas, met kruiden, met vers fruit... Zelfs het koekje in de kunst en de psychologie van het koekjeseten passeren de revue. Tientallen werkfoto’s, afgewisseld met prachtige sfeerfoto’s, doen de lezer watertanden. Na Jef Dammes Koekjes & Petit-fours uit 1990 is dit opnieuw een monsterlijk goed koekjesboek."