Na hun eerste culinaire reis door de Arabisch mediterrane wereld gaan nadia Zerouali en Merijn Tol verder op ontdekkingstocht naar nog meer smaken, geuren, kleuren en gerechten van Arabia.
In 'Bismilla Arabia'proeven ze in het Midden-Oosten de intrigerende smaken van het zuiden van Turkije, Palestina en Isra?l, in de Maghreb de verborgen gerechten van Libi? en Algerije en in Zuid-Europa de Arabisch culinaire erfenis van Sardini? en Cataloni?. Ze kookten zoals altijd met de locals en leerden door middel van het samen eten de verhalen, de mensen en de landen kennen, in al hun bijzondere verscheidenheid.
In 'Bismilla Arabia'proeven ze in het Midden-Oosten de intrigerende smaken van het zuiden van Turkije, Palestina en Isra?l, in de Maghreb de verborgen gerechten van Libi? en Algerije en in Zuid-Europa de Arabisch culinaire erfenis van Sardini? en Cataloni?. Ze kookten zoals altijd met de locals en leerden door middel van het samen eten de verhalen, de mensen en de landen kennen, in al hun bijzondere verscheidenheid.