Bittere Thee
De onmogelijke liefde tussen een Nederlandse en een Iraniër.
Midden jaren zestig ontmoet Dorien de Perzische Hamed, student bouwkunde in Delft. Ze worden verliefd, krijgen en zoon en vertrekken enkele jaren later naar Iran. Ondanks de cultuurverschillen hebben ze een harmonieus huwelijk en als hun dochter wordt geboren en hij zijn eigen bouwbedrijf begint, kan hun geluk niet op. Maar als Hamed verdacht wordt van ondermijnende activiteiten tegen het sjahregime, komt het gezin in ernstige moeilijkheden. Niet lang daarna, in 1978, wordt Dorien vanwege de islamitische revolutie gedwongen met de kinderen naar Nederland te vertrekken. Als ze een paar jaar later terugkeert om te ervaren of een leven onder het totalitaire bewind van Khomeini nog mogelijk is, komt ze in zulke bizarre situaties terecht, dat ze blij is nog net naar Nederland te kunnen ontsnappen.
Bittere Thee is een aangrijpende, deels autobiografische roman over de grote liefde tussen een Neder-landse vrouw en een Iraanse man.
Het verhaal geeft tevens een indringend beeld hoe deze islamitische revolutie heeft kunnen ontstaan en welke gevolgen dit voor de Iraanse bevolking heeft gehad.