Barbecueën is nog nooit zo populair geweest. De tijd dat enkel worstjes, ribbetjes en kippenboutjes op de grill belandden, is stilaan voorbij. BBQ'en betekent ook verfijnd koken op gastronomisch niveau. De vier 'chefs' in dit boek nemen dat heel letterlijk. Ze maken de lekkerste gerechten met behulp van de BBQ. Zowel voor de absolute beginner als voor de doorgewinterde grillmeester. Gemakkelijk of iets moeilijker. Het wordt een echt culinair feest! Felix Alen en zijn trouwe chef Roland van Koeckhoven zijn de sterkhouders in dit vierde BBQ-boek uit de veelgeprezen reeks van Lannoo. Felix is de uitvinder van de culinaire barbecue. Veel professionele chefs leerden bij hem de fijne kneepjes van het barbecueën. In dit boek geeft hij zijn beste recepten en tal van tips en trucjes voor de perfecte barbecue. Gene Bervoets is vooral bekend als acteur in theater- en filmproducties. Maar naast zijn acteerwerk is hij ook een groot gastronoom. Hij kookt graag en vindt het vanzelfsprekend dat er enkel goede producten op tafel komen. Hij gebruikt de BBQ als aanvulling op zijn gerechten, die hij in de keuken verder afwerkt. Kurt Dekoninck maakte van barbecueën zijn vak en veroverde intussen al 48 podiumplaatsen op Belgische en internationale kampioenschappen. Hij is bovendien een vaste gast op de BBQ-competities in de Amerikaanse staat Tennessee. Hij laat zich graag inspireren door Amerikaanse grillbereidingen. Zijn beste gerechten beschrijft hij in dit boek. Frédéric Van Tricht leidt samen met zijn vader Kaasaffineurs Michel Van Tricht en Zoon. Ze leveren uitgelezen en zorgvuldig gerijpte kazen aan toprestaurants en gespecialiseerde winkels in de Benelux. In dit boek illustreert hij dat je ook met kaas heel verfijnde barbecuegerechten kunt maken.