Als jonge chef leerde WOUT BRU alles van het vak in het gereputeerde huis L'Oustau de Beaumanière. Korte tijd later namen hij en zijn vrouw hun intrek in het dorp Eygalières, in het hart van de Provence. Tien jaar later is hun restaurant Le Bistrot d'Eygalières uitgegroeid tot een echte place to be met een ronduit indrukwekkend gastenboek. Wout Bru levert daarnaast ook nog advies aan de groep Delhaize en is de bedenker van enkele zeer succesvolle vacuümgerechten.
Le bistrot d'Eygalières van Wout en Suzie Bru staat sinds enkele jaren symbool voor de hedendaagse Provençaalse keuken. In dit heerlijke boek lees je het wonderlijke verhaal van een onbekende Belgische kok die in geen tijd uitgegroeide tot een echte culinaire superster in een van de mooiste dorpjes van de Provence.
Le bistrot d'Eygalières werd een ware gastronomische tempel waar de Franse beau monde graag toeft. Je treft er sterren van het kleine en het grote scherm als Jeanne Moreau, Michel Drucker, Jean-Paul Belmondo en talloze politici.
Op de flanken van de Alpilles, op een boogscheut van Les Beaux de Provence en St.-Rémy, verwerkt Wout Bru ingrediënten aangekocht op de dorpsmarkt tot delicieuze aïoli, pistou, caviar d'aubergines of tomates confites. Zijn authentiek Provençaalse recepten toveren meteen ook zonovergoten landschappen gekleurd door lavendel en zonnebloemen op je bord.Dit boek is echter veel meer dan een bundeling van recepten. Wout en Suzie Bru hebben het ook uitgebreid over hun leven in de Provence: de geheimen van de streek, de topproducenten van regionale producten, de ontelbare anekdotes en onvergetelijke ontmoetingen.Jean-Pierre Gabriel tekende alle verhalen zorgvuldig op en zorgde voor talloze prachtige en sfeervolle beelden.
Le bistrot d'Eygalières van Wout en Suzie Bru staat sinds enkele jaren symbool voor de hedendaagse Provençaalse keuken. In dit heerlijke boek lees je het wonderlijke verhaal van een onbekende Belgische kok die in geen tijd uitgegroeide tot een echte culinaire superster in een van de mooiste dorpjes van de Provence.
Le bistrot d'Eygalières werd een ware gastronomische tempel waar de Franse beau monde graag toeft. Je treft er sterren van het kleine en het grote scherm als Jeanne Moreau, Michel Drucker, Jean-Paul Belmondo en talloze politici.
Op de flanken van de Alpilles, op een boogscheut van Les Beaux de Provence en St.-Rémy, verwerkt Wout Bru ingrediënten aangekocht op de dorpsmarkt tot delicieuze aïoli, pistou, caviar d'aubergines of tomates confites. Zijn authentiek Provençaalse recepten toveren meteen ook zonovergoten landschappen gekleurd door lavendel en zonnebloemen op je bord.Dit boek is echter veel meer dan een bundeling van recepten. Wout en Suzie Bru hebben het ook uitgebreid over hun leven in de Provence: de geheimen van de streek, de topproducenten van regionale producten, de ontelbare anekdotes en onvergetelijke ontmoetingen.Jean-Pierre Gabriel tekende alle verhalen zorgvuldig op en zorgde voor talloze prachtige en sfeervolle beelden.