Dagboek van de oudheid

• 6 april 648 v.C.: Zeus verduistert de zon boven het oude Griekenland.
  • 15 maart 44 v.C.: Julius Caesar wordt vermoord in de Senaat.
  • 6 juli 29 n.C.: een ezeltje wordt geboren in Pompeï.

In het oude Griekenland en Rome werd elke dag grote en kleine geschiedenis geschreven. Daar weten we heel veel en tegelijk ook bitter weinig over. Gelukkig vertelt classicus Patrick De Rynck met heel veel overgave over deze geschiedenis. Hij loodst ons dag voor dag door de antieke wereld aan de hand van 365 bijzondere verhalen over de oude Grieken en Romeinen. Van keizers en verraad over feesten en veldslagen tot mythische goden, literaire meesterwerken en architectuur die de tand des tijds heeft doorstaan.

Lees dit boek hoe je maar wilt: dag voor dag, in één ruk uit, een stukje overslaan op vrijdag de 13de of twee stukjes op je verjaardag.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Dagboek van de oudheid het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Dagboek van de oudheid