Na het versch?nen van W?nreis door m?n lichaam kreeg Harold Hamersma talloze vragen van lezers over de positieve effecten van matige w?nconsumptie. Sindsdien volgt h? met nog grotere belangstelling de wetenschappel?ke publicaties over de invloed van w?n op onze gezondheid.
In Dagboek van een gezonde w?ndrinker biedt Hamersma een luchtig tegenwicht aan alle negatieve geluiden over w?n en presenteert h? verrassende inzichten voor al diegenen die van w?n houden en gezond willen bl?ven.
Met tekeningen van Kamagurka
'Harold Hamersma is de Johan Cru?ff van de w?n (maar aardiger). H? is de Johannes van Dam van het druivennat (maar schr?ft beter). H? is de Youp van 't Hek van de vinologen (maar nog grappiger).' - de Volkskrant
'Hamersma is een enthousiaste w?ndrinker en een verr?king van de (w?n)taal.' - Het Parool
Harold Hamersma is de vaste w?nschr?ver van NRC Handelsblad en Het Parool en mede-oprichter van FoodTube.nl. Ook is h? een veel gevraagd gast op de radio en versch?nt h? regelmatig op televisie, onder andere met z?n eigen programma op 24Kitchen De wit, rosé & roodtrip. Daarnaast schreef h? een groot aantal bestsellers, waaronder De lekkerste chardonnay,
De lekkerste rosé, De lekk