De aard van het beestje

Een wijze uil, een domme gans en een stelende raaf. In literatuur, uitdrukkingen en sprookjes krijgen dieren menselijke eigenschappen toegemeten. Bijen zijn bezig, kikkers zijn koel en vossen zijn slim. Maar in werkelijkheid trekken dieren zich weinig aan van de karakters die wij ze geven. Zo bedrijft de kikker vurig de liefde, laat de vos zich domweg neerschieten en maken de meeste bijen er een potje van. Bioloog en schrijver Frits Vaandrager legt deze 'papieren tijgers' onder de loep en stelt er de werkelijke aard van het beestje tegenover. De fascinerende verhalen over feiten en fabels zijn geïllustreerd met tekeningen van Monique Mulder.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De aard van het beestje het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op De aard van het beestje