De achtjaarlijkse God

De Nederlandstalige Belg Eddy C. Bertin (19440 houdt zich vanaf zijn twintigste jaar bezig met science fiction, fantasy & horror; zijn afzetgebied vond hij in het begin uitsluitend in Engeland , waar zijn door hemzelf vertaalde verhalen o.m. verschenen zijn in uitstekende anthologieën als 'The 9th Pan Book of Horror Stories' (The Whispering Thing) en in John Carnell's 'New Writings in SF - 13' (The City, Dying). Bertin's Lovecraftiaanse verhaal 'De man die ogen verzamelde', opgenomen in 'Pulp 1', vormde voor de bruna sf-redactie aanleiding kennis te nemen van zijn overige werk. Een opmerkelijk aspect van Bertin's sf is een flinke dosis horror en erotiek, waarbij de seksuele aberraties van zijn Aardse hoofdpersonen met dezelfde onbevangenheid tegemoet getreden worden als bepaalde buitenaardse gedragspatronen, die immers óok aan andere wetten gehoorzamen dan de onze, maar daarom nog niet a priori inferieur of verwerpelijk zijn. Weer een heel andere, zeer boeiende kant van zijn talent laat Bertin zien in bijv. 'De stad', waarin als een psychedelische trip de uitwerking wordt beschreven die psycho-bommen hebben op het menselijk brein...
Toon details

Schrijf een recensie

Is De achtjaarlijkse God het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op De achtjaarlijkse God