Wie in de eenentwintigste eeuw aan Afrika denkt, denkt aan mogelijkheden, groei, vernieuwing. Voorbij is het tijdperk waarin het continent werd afgedaan als hopeloos. In metropolen als Nairobi is een groeiende groep stedelingen zichtbaar die nieuwe levensstijlen omarmen en die worden gezien als de aanjagers van economische groei. Maar wie zijn deze jonge middenklassers en wat beweegt hen?
Carien Westerveld gaat in Kenia op zoek naar een generatie stedelingen die er alles voor overhebben om 'iemand' te worden. Met jonge Nairobianen volgt ze een cursus rijk worden, bezoekt ze bruiloften, Bijbelgroepen en literaire avonden, en spreekt ze over politiek, liefde, geld en de toekomst. Ze beschrijft hun persoonlijke geschiedenissen en verweeft die met het grotere verhaal van een land dat zich na kolonisatie, onafhankelijkheid en dictatuur opnieuw probeert uit te vinden als liberale democratie.
De Afrikaanse droom is een even fascinerend als relevant boek over een generatie die in haar streven naar een welvarend, succesvol leven laveert tussen traditie en moderniteit.