De barokjager, de debuutroman van Noud Bles verscheen in 1983. De verschillen tussen de stad aan de overkant en het kleine tuindersdorp waar de hoofdpersoon opgroeit, zijn groot. De roman geeft een scherp tijdsbeeld weer van de vroege jaren tachtig en in tal van fragmenten gedetailleerd het landschap ter weerszijden van de Waal ter hoogte van Nijmegen en Lent. (Wim Huijser in: Voetsporen, op schrijverspad door het land van de grote rivieren). Een treffend fragment uit de roman werd als een van de mooiste wandelfragmenten uit de Nederlandse literatuur opgenomen in de bloemlezing Hier loop ik dan (Uitgeverij Rainbow, 2021). Voor Uitgeverij Aspekt aanleiding om deze bijzondere roman opnieuw, nu in een nieuwe jas gestoken, uit te brengen en daarmee veel liefhebbers van het werk van deze schrijver een plezier te doen.
Tegenhanger van de beschreven gebeurtenissen in de Waalstad en in Lent aan de overkant is de imaginaire reis van de hoofdpersoon op de toonhoogte van het dopplereffect naar het Venetië van de achttiende eeuw. Op jacht naar de muziek van Vivaldi en naar de absolute schoonheid die ongrijpbaar is - en toch bestaat. Deze zoektocht in de roman deed Ton Verbeeten in De Gelderlander verzuchten: Als Noud Bles onsterfelijk wordt, komt hem de eer toe Nijmegen als het Venetië van Nederland beschreven te hebben.
Noud Bles publiceert romans verhalen en gedichten. Bij Aspekt verschenen de romans De verborgen hand (2017), De Poolse weg (2018), Zoons zonder vader (2019), Bevrijdingsvuur (2020). Gedichten en korte verhalen worden opgenomen in bloemlezingen en verzamelbundels. In 2020 wijdde Bühne, tijdschrift voor literatuur en cultuur een speciale editie aan en over Noud Bles die dat jaar 75 werd.