'De beste mensenfotograaf die ik ken'

'Zeergewaardeerde Kollega,
Ik vind je de beste mensenfotograaf die ik ken, omdat je op je fotoos ook het innerlijk van de persoon uitbeeldt.'
Dat schreef Gerard Reve in een van zijn brieven aan Steye Raviez. Met de woorden 'Kollega' en 'beste mensenfotograaf' onderstreepte Reve doelbewust Steye Raviez' talenten op literair en beeldend gebied.
In 'De beste mensenfotograaf die ik ken' zijn de vaak iconische foto's en altijd persoonlijke teksten van Steye Raviez in boekvorm gebundeld, getuigenissen van zijn ontmoetingen met Nederlandse en internationale mensen uit de cultuur, sport en politiek: voetballegende Johan Cruijff, beeldend kunstenaar en schrijver Jan Wolkers, legerleider Desi Bouterse, tennisser Richard Krajicek, kunstschilder Carel Willink, regisseur Roman Polanski, schrijver Gerard Reve, fotograaf Ed van der Elsken, voormalig minister-president Dries van Agt, 'ik' Jan Cremer en vele anderen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is 'De beste mensenfotograaf die ik ken' het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Reageren op 'De beste mensenfotograaf die ik ken'