De Bosatlas van het voedsel laat zien hoe de voedselvoorziening van Nederland aan het begin van de 21e eeuw is georganiseerd. Gebruikmakend van gegevens uit onomstreden bronnen brengen we in kaart wat er allemaal gebeurt voordat voedsel op ons bord belandt, van grond tot mond. Vele overheden, kennisinstellingen en bedrijven hebben hun bijdrage geleverd aan deze uitgave. Mede door hun inbreng is deze atlas een actuele, overzichtelijke en kleurrijke compilatie van alles wat Nederland bijzonder maakt op het gebied van voedsel.
Indeling van de atlas
De atlas is als volgt ingedeeld:
- Hoofdstuk 1: Voedsel voor de wereld
- Hoofdstuk 2: Voedselproductie
- Hoofdstuk 3: Handel en distributie
- Hoofdstuk 4: Voedselconsumptie
- Hoofdstuk 5: Voeding en gezondheid
- Hoofdstuk 6: Economie en maatschappij
- Hoofdstuk 7: Klimaat en milieu
- Hoofdstuk 8: Verduurzaming
- Hoofdstuk 9: Voedsel in de regio
Alle bijzonderheden van De Bosatlas van het voedsel op een rij
- meer dan 150 kaarten en grafieken
- 42 infographics
- schitterende luchtfoto's van Karel Tomeï