Mark Bittman won tal van prijzen met zijn kookboeken, columns, blogs en televisieprogramma's. Zijn boodschap is simpel: 'Eet minder dierlijke producten, geraffineerde suiker en junkfood. En eet meer plantaardige producten, zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat.'
Deze Nederlandstalige editie van Bittmans veel geprezen How to cook everything vegetarian heeft de titel De dikke vegetari?r meegekregen omdat het het dikste en meest uitgebreide vegetarische kookboek ter wereld is. Het is h?t standaardwerk van de vegetarische keuken dat simpele antwoorden geeft op alle vragen die zich bij koken zonder vlees kunnen voordoen. Of je nu gewoon een in alle opzichten lekkere, verantwoorde en gezonde maaltijd wilt bereiden of je bent een doorgewinterde vegetari?r, in beide gevallen zul je blij verrast zijn met de maar liefst 2000 recepten uit alle windstreken die je in dit boek vindt. 'Mark Bittman rekent in deze goed doordachte ode aan de tuin en de natuur af met massaproductie. De combinatie van diepgravend onderzoek, smakelijk gebrachte informatie en verrukkelijke makkelijk te maken recepten is Marks kracht. Alles wat ik wil koken vind ik hier, van kikkererwtenfriet tot kaassouffl?s.' - Mario Batali, chef, ondernemer, kookboekenschrijver 'Van gerechten die zo fantastisch smaken, zou je niet denken dat ze zo gezond zijn. Mark Bittman levert het overtuigende bewijs dat vegetarisch eten leuk is.' - Dr. Mehmet Oz, vaste deskundige bij Oprah en auteur van You: de gebruiksaanwijzing van je eigen lichaam 'De dikke vegetari?r is het meest complete idee?nboek op het gebied van lekker koken zonder vlees, vis en gevogelte. Dit is de wensdroom van iedereen die dol is op dieren, maar ze niet op z'n bord wil!' - Antoinette Hertsenberg, programmamaker en initiatiefnemer van het online platform www.devegetarier.nl; co-auteur van de bestseller Vegeterranean en auteur van De dunne vegetari?r.