De 100-jarige Eddie Jaku groeide op als Joodse jongen in Leipzig, Duitsland. Hij was trots op Duitsland, maar dat veranderde allemaal in november 1938 toen hij werd mishandeld, gearresteerd en naar een concentratiekamp werd gebracht. Hij maakte verschrikkelijke horrorpraktijken mee in Buchenwald, Auschwitz en in een dodenmars. Hij verloor familie, vrienden en zijn vaderland. Eddie overleefde de oorlog en besloot hulde te brengen aan de slachtoffers door zijn verhaal te vertellen, zijn wijsheden te delen en zijn beste leven te leiden. Hij beloofde zichzelf elke dag te glimlachen en zegt de meest gelukkige man ter wereld te zijn. Deze krachtige, hartverscheurende en hoopvolle memoir laat zien hoe je geluk kunt vinden, zelfs in de donkerste tijden.
Lees een sneak preview van 'De gelukkigste man ter wereld' op Hebban: https://www.hebban.nl/artikelen/de-gelukkigste-man-ter-wereld-maakte-verschrikkelijke-horrorpraktijken-mee
Kun je niet stoppen met lezen? Doe mee met de winactie! Hebban mag 5 exemplaren van het boek weggeven: https://www.hebban.nl/acties/maak-kans-op-de-gelukkigste-man-ter-wereld-van-holocaust-overlever-eddie-jaku
Je kunt meedoen tot en met 14 april 2021.
Gisteren maakte Uitgever Bruna bekend dat Eddie Jaku twee dagen geleden op 101-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Sydney. Ach, zo triest, maar hij heeft ons een prachtig boek nagelaten en is hopelijk als 'die gelukkige man' gestorven.
Ach wat een verdrietige tussenstand ik lees nu dat de man inmiddels overleden is, maar wat heeft die man veel doorstaan, en ik weet zeker dat zijn overtuiging hem gered heeft. Wat een mooie geschreven boek, wat is deze man altijd stoer geweest . Hij geeft een mooie boodschap mee, eigenlijk zou iedereen dit boek moeten lezen