De politie houdt Dekkers en Dimitrios aan. Worden de fraudeurs verlinkt door de Turk Tamos? Of wordt Dekkers bedrogen door de Turk en de Griek, zoals hij zelf vermoedt? Dimitrios houdt vol dat juist hij het slachtoffer van de beide anderen is. Als Dagblad De Telegraaf kopt: Belastingambtenaar fraudeert voor twintig miljoen en wordt zelf bedrogen volgt onderzoeksjournalist Rob van Olm het spoor terug.
Erik Dekkers belandt in een nachtmerrie, waaruit geen ontsnappen meer mogelijk is.
Uiteindelijk raakt hij al zijn bezittingen kwijt. Totaal aan de grond belandt hij bij het Leger des Heils. De eigendommen van zijn kompaan, de Griek Dimitrios, diens café-restaurant en zijn hotel, worden per executie verkocht.
Rob van Olm beschrijft het doolhof waarin de mannen verzeild raken. Terwijl ze eindeloos wachten op hun veroordeling en hun problemen steeds groter worden, voeren hun advocaten een eigen strijd. Bij hen gaat niet om wat er werkelijk gebeurde, maar om de juridische waarheid. En justitie, wat doet die al die tijd? Waarom duurt het zo lang voor er een veroordeling komt?
Van de gefraudeerde twintig miljoen belandt uiteindelijk anderhalf miljoen in de zakken van de Turk Tamos, die daarmee aan het langste eind lijkt te trekken. In Turkije ligt nog steeds achttien miljoen bevroren. Krijgt de Nederlandse staat die ooit nog terug?
Schrijver /documentairemaker Rob van Olm (1947) publiceerde o.a. over de vliegramp bij Faro, de verzetsgroep CS6 en de Rotterdamse onderwereld. Met Jan Louter maakte hij een spraakmakende tv-documentaire over oorlogsmisdadiger Boere.