Neem een kijkje achter de slotmuren van dertien beroemde kastelen, bewonder hun interieurs en dompel je onder in hun boeiende geschiedenis
Vijftig klassieke bereidingen én eigentijdse varianten komen aan bod, telkens bereid met lokale streekproducten
Naar de gelijknamige VTM-reeks De Kasteelkeuken
Achter de dikke muren van ieder kasteel ligt niet alleen een boeiende geschiedenis verscholen, maar ook een rijk culinair verleden. Chef-kok Felix Alen heeft in het kader van het VTM-programma De kasteelkeuken dertien kasteelheren opgezocht om meer te weten te komen over het leven op en rond het kasteel, maar ook over de culinaire tradities.
In elke kasteelkeuken bereidde hij een klassiek feestelijk recept, aangevuld met een aantal moderne varianten. Daarbij maakt hij gebruik van de beste streekproducten.
Dit boek is een schitterend naslagwerk om de reeks opnieuw te beleven en tegelijkertijd een prachtig kookboek om zelf aan de slag te gaan. Auteur Erik Verdonck schreef boeiende teksten over de kastelen en hun omgeving. Fotograaf Heikki Verdurme bracht met moderne, lichte fotografie het kasteelleven in beeld. Veel kook- en kijkplezier gewenst!