De kortste geschiedenis van Rome

Het Romeinse Rijk is onmiskenbaar een van de invloedrijkste beschavingen uit de geschiedenis. Het kende een bloeitijd van maar liefst 500 jaar en besloeg een oppervlak van ruim vijfentwintig moderne landen, van Saoedi-Arabië tot Oekraïne en Engeland. Politiek, wetten, filosofie en architectuur zoals we die nu kennen vonden er hun oorsprong, evenals onze Romeinse cijfers, de kalender, aquaducten en beton. Samen met de Grieken legden de Romeinen de basis voor de westerse beschaving.
Historicus Ross King neemt je mee van de stichtingsmythes van de stad tot de neergang van het rijk. Hij laat je kennismaken met de keizers en krijgers, de gekken en opstandelingen, de kunstenaars en gladiatoren die verantwoordelijk waren voor de opkomst, de heerschappij – en uiteindelijk de ondergang van het Romeinse Rijk.

Toon details

Schrijf een recensie

Is De kortste geschiedenis van Rome het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op De kortste geschiedenis van Rome