voor een goede nachtrust. Peterselie wekt eetlust op. Rozemarijn
is zeer geliefd bij barbecue. En tijm kan in plaats van
zout bij vlees- en wildgerechten. De smaak van verse kruiden
is onmisbaar in de keuken. Bovendien heeft elk kruid zijn
eigen typische geneeskrachtige eigenschappen.
Je hebt geen grote kruidentuin nodig om je eigen kruiden
te planten. Winiefred en de professionele kruidenkwekers
Lode en Christian Claes slaan de handen in elkaar. Ze tonen
je hoe je eenvoudig zelf verse kruiden kunt kweken in potten
en bloembakken. Ze beschrijven de teelt en verzorging van
tien verschillende kruiden en natuurlijk verklappen ze per
kruid ook enkele heerlijke recepten. Je leest over het drogen
en bewaren van kruiden en je leert hoe je zelf kruidenolie en
-azijn kunt maken. Aangevuld met een functionele kalender
die je helpt bepalen wanneer je welk kruid best kan planten
en oogsten, heb je alles bij de hand om zelf aan de slag te
gaan!