In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?
Wat een heerlijk boek om even tussendoor te lezen. Het is een heerlijke mix van Agatha Christie en Hendrik Groen en geschreven met humor. Het einde en de ontknoping vond ik ietwat tegenvallen, maar dat is dan ook het enige minpuntje.
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragmenten natuurlijk!
Achter het achttiende deurtje zit Richard Osman met 'De moordclub (op donderdag)' en 'De man die twee keer doodging'.
Dit boek is een combinatie van Hendrik Groen en een BBC first serie.
Het leest lekker weg.
Ik zal niet teveel verklappen, maar dat de Moordclub soms beter is dan de politie mag een feit zijn.
Het dagboek van Joyce brengt voor mij een verfrissing in het boek.
De plottwist die in de boek verwerk zitten zijn subliem.
Jammer, ik had er meer van verwacht. En bij vlagen vond ik het ook echt leuk. Maar het is vooral veel, heel veel. Van alles, veel mensen, veel perspectieven, veel zijweggetjes... Echt te veel, en dat vind ik jammer, want van Hendrik Groen, waar het wel wat van weg heeft heb ik echt genoten. Ik denk dat dit bij een eenmalige kennismaking blijft.
Ik had dit boek al vaak voorbij zien komen en wilde het graag lezen. Maar ik heb het niet uitgekregen, ik vond het echt een tegenvaller. Het werd maar niet spannend of boeiend, en na elke pagina dacht ik: nu gaat het beginnen. Maar helaas, het verhaal kabbelde zich langzaam voort. Uiteindelijk ben ik tot 200 bladzijdes gekomen, maar heb het toen dichtgeklapt. Ik heb gehoord dat dit verfilmd gaat worden met Helen Mirren en Pierce Brosnan. Waarschijnlijk zal in dit geval de film beter zijn dan het boek.
Ik geef het boek anderhalve ster.