De ondergang van Hitlers pantserelite

In maart 1945 startte het Duitse wanhoopsoffensief aan de Donau. Terwijl het zesde SS pantserleger uit de stellingen kwam om bruggenhoofden over de rivier te slaan, maakte de STAVKA, het Russische opperbevel, reeds plannen voor de aanval op Wenen. Tien dagen lang ploeterde het Duitse leger oostwaarts, tot het uitgeput bleef liggen. De grote doorbraak bleef uit. Op 16 maart startte de Weense operatie. De aanvaller werd verdediger, en tussen Boedapest en Wenen streed het Duitse leger voor het leven. Dit boek behandelt een dramatische gebeurtenis die te weinig aandacht heeft gehad binnen de geschiedschrijving.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De ondergang van Hitlers pantserelite het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op De ondergang van Hitlers pantserelite