Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De smaken van Italië

Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!

De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.

De smaken van Italië is een bekroonde klassieker. Toen het boek in 1989 voor het eerst verscheen, maakte het al een enorme indruk. Sindsdien bleef het het meest gezaghebbende én het meest toegankelijke kookboek over een van de lekkerste keukens van de wereld. Claudia Roden reisde voor haar onderzoek door heel Italië, en trok zowel door steden als door het platteland om de lokale specialiteiten van elk gebied te ontdekken.

Veel tijd bracht ze door in restaurants, maar ook in privékeukens -niet alleen om te zien hoe er wordt gekookt, maar ook om te luisteren naar de bijbehorende verhalen. De gerechten in De smaken van Italië zijn eenvoudig, onverwacht, zalig en onweerstaanbaar - een combinatie van de keukens van het platteland, de boerenkeuken en de 'grote gerechten' van de adel.

Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012).

Toon details

Schrijf een recensie

Is De smaken van Italië het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De smaken van Italië

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.