De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid. De voorouders van de Surinamers zijn immers afkomstig uit Azië, Afrika, Amerika en Europa. Iedere bevolkingsgroep bracht de lekkerste gerechten uit hun traditionele keuken mee. Uit deze vermenging van culturen ontstond de unieke Surinaamse keuken met een eigen onderscheidend karakter. Geen wonder dat deze keuken niet alleen divers, maar ook nog eens uitzonderlijk lekker is!
In dit kookboek treft u de variatie aan die de Surinaamse keuken zo aantrekkelijk maakt, zoals Saoto bravoe (Javaanse maaltijdsoep), Roti nanga pesi (Hindoestaans brood met gele erwten) en Chinese tajer bravoe (Chinese tajersoep). U vindt recepten om een heerlijke warme maaltijd mee te bereiden, maar ook lekkere hapjes voor bij de borrel, zelfgemaakte sambals en sauzen en zoete nagerechten. Tevens bevat het boek een verklarende woordenlijst en enkele keukentips.
Kortom, een afwisselend kookboek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Surinaamse keuken.