De inspirerende memoires van bestsellerauteur Benedict Wells, over zijn moeilijke, eenzame jeugd en de helende kracht van het schrijven
Het levensverhaal van succesauteur Benedict Wells lijkt op dat van een van zijn romanpersonages. Zijn grootvader werd na de oorlog veroordeeld, een reden voor Benedict om later zijn achternaam te veranderen. Zijn ouders scheidden al vroeg en waren beiden niet in staat voor hun kinderen te zorgen, waardoor Benedict van het ene katholieke internaat naar het andere gestuurd werd. Nergens vond hij rust of houvast. Het enige wat hem overeind hield was het schrijven, waarmee hij op zijn zevende begon. Eenmaal volwassen ging hij met zijn manuscripten van uitgeverij naar uitgeverij, maar niemand zag er heil in. Hij doorstond afwijzingen, hoon, armoede en eenzaamheid. Totdat hij met zijn eerste boek de aandacht trok van uitgeverij Diogenes in Zürich. De rest is geschiedenis.
De verhalen in ons is een persoonlijke zwerftocht van zijn jeugd tot zijn eerste publicaties. Aan de hand van zijn leven en zijn eigen werk, maar ook van dat van andere bekende auteurs, vertelt Benedict Wells over de kracht van het schrijven. Een wijs en ontroerend boek over de magie van literatuur en het belang van doorzetten, ongeacht wat het leven voor je in petto heeft. En tevens een boeiende handleiding voor iedereen die ook schrijft, of wil gaan schrijven.
In de pers
‘Een meeslepend boek, omdat Benedict Wells ons laat deelnemen aan zijn mislukkingen en successen in beknopt vertelde scènes. Bovendien bevat De verhalen in ons een grootmoedige uitnodiging om te schrijven.’ Frankfurter Rundschau
‘Wells opent deuren naar zijn diepste wezen.’ Rheinische Post
‘Dit is echt een uitzonderlijk boek: nergens komen lezen en schrijven dichter bij elkaar dan hier.’ ARD