Vis, volgt net als de meeste natuurproducten, het ritme van de seizoenen. Het opzet van deze reeks van zes boekjes is aan te tonen wanneer welke vissoorten op hun best zijn. nIn deze reeks van zes boekjes worden per boekje acht vissen en/of schaaldieren besproken. De auteur, Stefaan Van Laere, licht de typische eigenschappen van de vissen, de voedingswaarde en de oorsprong toe. Verder is per boekje nog een hoofdstukje gewijd aan visserijtechnieken. In elk boekje is ook een onderdeel "vis behandelen" terug te vinden, waarin algemene tips over vis gegeven worden: hoe je vis moet bewaren, hoe je een bouillon maakt, etc.nnDe teksten van auteur Stefaan Van Laere worden gekoppeld aan verrassend creatieve recepten van beloftevolle chefs zodat de culinaire zeeschatten voortaan binnen ieders bereik liggen. Kruidenvrouw Winiefred Van Killegem geeft tips over de kruiden die gebruikt worden in de recepten.nnUitgeverij Snoeck werkt voor deze uitgave samen met de Gentse vishandel "De Vis", het Nederlands Visbureau en het ILVO (het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek).nnnDe Topchefs:nMet medewerking van Jason Blanckaert van "C-Jean", Marie Cloquet van "Jour de f?te", Edwin Vinke van "De Kromme Watergang", Kobe Desramaults van "In de Wulf" en Gilles Joye van "Restaurant Marcus"nnnDeel 1: 978-90-5349-688-6 (ed. sept-okt 2008)nDeel 2: 978-90-5349-701-2 (ed. nov-dec 2008) nDeel 3: 978-90-5349-702-9 (ed. jan-feb 2009) nDeel 4: 978-90-5349-703-6 (ed. maart-apr 2009)nDeel 5: 978-90-5349-704-3 (ed. mei-juni 2009)nDeel 6: 978-90-5349-705-0 (ed. juli-aug 2009)