Stefaan Van Laere, Winiefred Van Killegem, Marie Cloquetn nPer boekje: 8 seizoensgebonden vissen + 16 recepten van een topchef, met kruidentips van Winiefred Van Killegem! Vis, volgt net als de meeste natuurproducten, het ritme van de seizoenen. Het opzet van deze reeks van zes boekjes is aan te tonen wanneer welke vissoorten op hun best zijn. In deze reeks van zes boekjes worden per boekje acht vissen en/of schaaldieren besproken. De auteur, Stefaan Van Laere, licht de typische eigenschappen van de vissen, de voedingswaarde en de oorsprong toe. Verder is per boekje nog een hoofdstukje gewijd aan visserijtechnieken. In elk boekje is ook een onderdeel "vis behandelen terug te vinden", waarin algemene tips over vis gegeven worden: hoe je vis moet bewaren, hoe je een bouillon maakt, etc. De teksten van auteur Stefaan Van Laere worden gekoppeld aan verrassend creatieve recepten van beloftevolle chefs zodat de culinaire zeeschatten voortaan binnen ieders bereik liggen. Kruidenvrouw Winiefred Van Killegem geeft tips over de kruiden die gebruikt worden in de recepten. Uitgeverij Snoeck werkt voor deze uitgave samen met de Gentse vishandel "De Vis",het Nederlands Visbureau en het ILVO (het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek). september-oktober: Jason Blanckaert van C-Jean november-december: Marie Cloquet van Jour de F?te, januari-februari: Edwin Vinke van De Kromme Watergang maart-april: Kobe Desramaults van In de Wulf mei-juni: Jason Blanckaert van C-Jean juli-augustus: Gilles Joye van Restaurant Marcus