De wirwarwezels van Yvonne Jagtenberg zijn terug! De voorleesbundel 'De wirwarwezels op weg!' staat vol met absurde én herkenbare vakantieverhalen en vakantieblunders van de heerlijk eigenzinnige Arti en Bub.
Arti de wirwarwezel heeft genoeg van de dagelijkse sleur: het huishouden, de was, de plantjes. Zijn vriend Bub heeft een goed idee, ze gaan op stap! Arti is meteen enthousiast en begint in te pakken. De auto wordt volgeladen - het lijkt wel een verhuizing - en ze gaan op vakantie! Terwijl Arti alles in de gaten houdt, blijft Bub zich druk maken over de route. Maar wat maakt het uit? Het draait natuurlijk helemaal niet om de bestemming, maar om de reis zelf!
Na het succes van 'De wirwarwezels', waarin we de vriendschap, humor en conflicten van Arti en Bub leerden kennen, neemt dubbel Gouden Penseel-winnares Yvonne Jagtenberg ons mee op een nieuw avontuur. Dit keer stappen Arti en Bub in de auto, het bos uit en de wijde wereld in!
'De wirwarwezels op weg!' is een heerlijk eigenzinnig en droogkomisch voorleesboek - een boek zoals alleen Yvonne Jagtenberg dat kan maken. Met haar gevoel voor humor en haar rake illustraties slaagt Jagtenberg erin complexe thema's op een toegankelijke manier aan te snijden. 'De wirwarwezels op weg' is leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar.