Dieren voor gevorderden

Rupsen die hun eigen graf graven, eenden die zelfs in hun slaap op de uitkijk staan voor de vijand, schapen die hun wol uit zichzelf afwerpen. Jarenlang heeft Eva Menasse curieuze krantenartikelen over dieren verzameld die haar iets over menselijke gedragingen leken te openbaren. En nu dienen deze dieren als uitgangspunten voor vertellingen over de diersoort mens. Een oude despoot die zich tegen elke vorm van verandering verzet, kan niet voorkomen dat de dementie van zijn vrouw ook zijn eigen verleden uitwist. Voor een betrokken moeder die een moslimjongetje tegen vijandelijkheden in bescherming neemt, vervagen uiteindelijk de eigen grenzen tussen goed en kwaad, juist en verkeerd. En een vrouw realiseert zich hoezeer het lot van haar vader haar heeft gevormd, in haar eigenaardigheden en diepste angsten.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Dieren voor gevorderden het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Dieren voor gevorderden