EVA verovert Vlaanderen met Donderdag Veggiedag, de campagne die je wil stimuleren om ten minste één keer per week lekker vegetarisch te eten. Minder vlees en meer vegetarisch eten zorgt voor een gezonde planeet, een betere voedselverdeling in de wereld en een gezond lichaam. Steden als Gent, Hasselt en Mechelen scharen zich achter de campagne. Ook veel gezinnen zijn het idee genegen om één keer per week vlees- en visloos te koken, maar vinden het niet eenvoudig om een alternatief op tafel te zetten. Miki Duerinck en Kristin Leybaert hebben met Vegetarisch genieten en Vegetarisch koken in 30 minuten al ten overvloede
bewezen dat vegetarische gerechten echt niet saai en smaakloos zijn. Voor het Donderdag Veggiedag-kookboek ontwikkelden ze 52 vegetarische hoofdgerechten. De gerechten volgen de seizoenen, zijn makkelijk te bereiden en bevatten geen ingrediënten waarvoor je je hele dorp of stad moet afrijden. Wat dacht je van gevulde soesjes met een crème van pastinaak, romige venkeltaartjes of gouden pompoenballetjes met gember en citroen? Ieder recept wordt geïllustreerd door een prachtige foto van Heikki Verdurme. Straks tellen je gezinsleden de dagen af tot het weer donderdag wordt. Inspiratie vind je genoeg in het Donderdag Veggiedag-kookboek.
Miki Duerinck en Kristin Leybaert zijn al 25 jaar gepassioneerd bezig met vegetarisch koken. In Vegetarisch genieten legden ze de ruime waaier aan recepten vast die zij ontwikkelden in hun restaurant. Met Koken in 30 minuten bewezen ze dat verrassend vegetarisch koken echt niet tijdrovend is. Nu gaan ze een stapje verder.
EVA, de bedenker van de Donderdag Veggiedag-campagne, geeft informatie via haar websites, nieuwsbrieven, glossy magazine, lezingen en bijeenkomsten. Ze organiseert grote evenementen, kleinschalige kookcursussen en Koken op Kot-sessies. EVA kookt veggie in
cafés en op gastronomische diners en levert tips en tricks voor grootkeukens en handige en leuke tools voor leerlingen.
bewezen dat vegetarische gerechten echt niet saai en smaakloos zijn. Voor het Donderdag Veggiedag-kookboek ontwikkelden ze 52 vegetarische hoofdgerechten. De gerechten volgen de seizoenen, zijn makkelijk te bereiden en bevatten geen ingrediënten waarvoor je je hele dorp of stad moet afrijden. Wat dacht je van gevulde soesjes met een crème van pastinaak, romige venkeltaartjes of gouden pompoenballetjes met gember en citroen? Ieder recept wordt geïllustreerd door een prachtige foto van Heikki Verdurme. Straks tellen je gezinsleden de dagen af tot het weer donderdag wordt. Inspiratie vind je genoeg in het Donderdag Veggiedag-kookboek.
Miki Duerinck en Kristin Leybaert zijn al 25 jaar gepassioneerd bezig met vegetarisch koken. In Vegetarisch genieten legden ze de ruime waaier aan recepten vast die zij ontwikkelden in hun restaurant. Met Koken in 30 minuten bewezen ze dat verrassend vegetarisch koken echt niet tijdrovend is. Nu gaan ze een stapje verder.
EVA, de bedenker van de Donderdag Veggiedag-campagne, geeft informatie via haar websites, nieuwsbrieven, glossy magazine, lezingen en bijeenkomsten. Ze organiseert grote evenementen, kleinschalige kookcursussen en Koken op Kot-sessies. EVA kookt veggie in
cafés en op gastronomische diners en levert tips en tricks voor grootkeukens en handige en leuke tools voor leerlingen.