‘DOSIA BAKT VEGAN’ LAAT ZIEN HOE LEKKER VEGAN BAKKEN KAN ZIJN!
Lekker bakken zonder eieren, room, boter en melk? Dat kan heel goed, maar je moet je oude bakprincipes soms overboord gooien en opnieuw beginnen. DOSIA BREWER laat met heel veel recepten, technieken en tips & trucs zien hoe je lekker vegan bakt. Met geurige specerijen, fris zoet fruit, en de diepe smaak van chocolade en koffie. Met de romigheid van noten, de luchtigheid van rijsmiddelen zoals bakpoeder en gist en de binding van lijnzaad en appelmoes. En natuurlijk de ontdekking van aquafaba waarmee je nu ook vegan meringues en schuimtaarten kunt bakken.
WAAR HEB JE ZIN IN? Chocoladetaart, muffins, speculaasjes of zoete kaneelbroodjes? Of misschien wel liever meringues, berliner bollen of worteltjestaart? In DOSIA BAKT VEGAN vind je meer dan 100 lekkere bakrecepten met alleen plantaardige ingrediënten. Van gemakkelijke recepten die snel klaar zijn tot meer ingewikkelde recepten voor een relaxte (of uitdagende!) bakzondag. De taarten, cakes en koekjes zijn in de eerste plaats lekker en daar hoort soms ook een flinke lik vet of een royale schep zoet bij.
DOSIA BREWER is een nieuwe vaste naam in het culinaire Fontaine fonds! Ze schrijft al jaren receptuur voor bladen als delicious., Margriet en Seasons. Haar specialiteit is bakken en het experimenteren hiermee. DOSIA BAKT VEGAN is haar eerste kookboek, en tegelijkertijd ook het eerste vegan bakboek in Nederland. Haar boek verschijnt BEGIN MAART 2019.