Echt verbonden

Hoe werd België het tweede land ter wereld met een homohuwelijk? Dat is een verhaal over nederlagen en successen, met vooral veel verrassende wendingen.

Een verhaal dat start in 1989 in Denemarken. In de nasleep van de aidsepidemie voerde dat land een geregistreerd partnerschap in. In België kwam het debat over een partnerschapsregeling pas in een stroomversnelling terecht na de registratie van het samenlevingscontract van Tom Lanoye en René Los in 1996. Na heel wat bochtenwerk en tegenkanting werd een minimale regeling – de wettelijke samenwoning – uitgewerkt. De grote doorbraak kwam er pas na 1999, toen een paars-groene meerderheid koos voor het homohuwelijk.

Paul Borghs schetst aan de hand van onder meer interviews, tijdsdocumenten en interne verslagen de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in België die hebben geleid tot de openstelling van het huwelijk.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Echt verbonden het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Echt verbonden