Met voorwoord van Marco Borsato
Kon Kelei wordt geboren in Zuid-Soedan als zoon van een echte Dinka. Hem wacht een traditioneel leven, dat echter door de burgeroorlog totaal anders loopt: eind jaren tachtig wordt hij door rebellen meegenomen om als kindsoldaat te strijden. Een gruwelijke periode volgt. Kon weet te vluchten, en na lange omzwervingen komt hij in 2000 met een vrachtschip in Nederland aan. Hij werkt zich op van asielzoeker tot een cum laude afgestudeerd meester in de rechten en wordt voorlichter van War Child.
Waldemar Torenstra wordt geboren als kind van antroposofen aan de Herengracht in Amsterdam. De drang van zijn vader om zich spiritueel te ontwikkelen brengt het gezin naar vele onverwachte plekken, niet allemaal even fijn voor puber Waldemar. Wanneer zijn ouders emigratieplannen naar Nieuw-Zeeland krijgen, loopt hij weg van huis. Om van zijn gestotter af te komen, gaat hij naar de Toneelschool.
Als in 2007 op de set van Grijpstra & De Gier de blik van acteur Waldemar Torenstra kruist met die van figurant Kon Kelei, raken ze in gesprek.
Twee mannen, twee werelden, twee levensverhalen. Wat hen bindt, is een sterk geloof in het menselijk doorzettingsvermogen. Samen werken zij hard om de droom van Kon Kelei te realiseren: terugkeren naar zijn geboorteregio Cuey Machar in Zuid-Soedan en daar een middelbare school oprichten.
Het boek is geschreven door Frank Kromer, journalist voor o.a. De Telegraaf, Het Parool en het Nieuw Israëlietisch Weekblad en auteur van Klatergoud & Schone Schijn. Het wordt uitgegeven i.s.m. Story Terrace, specialist in het vastleggen van persoonlijke verhalen en nu al het grootste biografencollectief ter wereld.
50% van de opbrengsten van het boek gaan naar Cuey Machar Secondary School Foundation (CMSF) voor de school van Kon Kelei.