Brood is dagelijks en vertrouwd, maar Een boek over brood is een uitzonderlijk boek. Terwijl het je leert hoe je de perfecte baguette kan maken, brengt het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie. Toegankelijk en zonder pretentie.
Na een jarenlange leerschool bij vooraanstaande bakkerijen in Nederland, Frankrijk en Italië richtte Issa Niemeijer – aanvankelijk
samen met zijn broer - in 2008 een ambachtelijke Franse bakkerij op in hartje Amsterdam, de Gebroeders Niemeijer. Inmiddels is zijn
bakkerij ook internationaal vermaard om de croissants, patisserie en brood.
'Dat Issa zijn receptuur voor ons heeft opgeschreven is het grootste feest van het jaar! HOERA!' –
Yvette van Boven
‘Insiders weten het allang: het lekkerste brood van Amsterdam en verre omgeving wordt gebakken door Issa en z’n bakkers.’
– Cees Holtkamp
Afkomstig uit een familie met Franse en Italiaanse banden, groeide Issa Niemeijer op in een traditie van thuisbakken en waardering voor kwaliteit en eenvoud. Hij koos voor het bakkersvak nadat hij eerst cum laude afstudeerde als socioloog aan de UvA. Issa is nog wel een vaste gastdocent voor de colleges over culinaire wetenschappen en gastronomie binnen het honoursprogramma van de Amsterdam University College. Ook verschijnt Issa Niemeijer regelmatig in de media als (kritische) expert bij onder meer de Keuringsdienst van Waarde en 24Kitchen.