Wat er dan gebeurt, zal de lezer meemaken als hij deze fenomenale roman, Een dag in Gent, helemaal uitleest. Verweesd zal hij achterblijven, en de aandrang voelen om zo snel mogelijk het boek opnieuw te lezen. Eventueel zal hij verzuchten: Alweer heeft Herman Brusselmans een toproman geschreven.
Herman Brusselmans (1957) publiceerde eerder meer dan veertig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.
Over Muggepuut:
Muggepuut lees je omdat je niet wilt stoppen. Omdat Brusselmans de nergens toe dienende, langzaam voortslingerende cafégesprekken zo opschrijft dat je ze eigenlijk zelf gevoerd zou willen hebben. (...) Omdat Brusselmans zinnen altijd lopen en hij zijn woorden met zorg kiest. (...) Omdat Brusselmans je aan het lachen maakt.
arjen fortuin, nrc handelsblad
Over De perfecte koppijn:
De perfecte koppijn is een Brusselmans grand cru. (...) Zijn nieuwste roman is een sublieme vorm van tijdverlies, een mooi huwelijk van inhoud en vorm. Als u dit decennium één Brusselmans leest, laat het dan De perfecte koppijn zijn.
marc cloostermans, standaard der letteren
Over Toos:
Toos bevat onweerstaanbare passages. Vooral de cartooneske, absurdistische randpersonages worden vaak exquis omschreven (...). Het is genieten van een vakman in goeden doen.
jeroen versteele, de morgen