Wanneer Annette Oudejans op 10-jarige leeftijd bij haar ouders op zolder een aantal dozen vindt met oude kranten, documenten en foto's, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Wie is die vrouw die zo op haar oma lijkt, en waarom staat zij in de krant? De vrouw blijkt haar overgrootmoeder, wier man, twee zoons en een dochter zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden vermoord omdat ze betrokken waren bij het verzet tegen de Duitsers.
Ruim 25 jaar later, wanneer Annettes eigen zoon voor school aan een project over de Tweede Wereldoorlog werkt, wordt haar drang om uit te zoeken wat er precies gebeurd is opnieuw aangewakkerd. Oudejans duikt in archieven, weet de hand te leggen op brieven en verslagen, spreekt overlevenden en probeert te achterhalen wat er in de oorlog met haar familie gebeurd is.
Hoe is het mogelijk dat vier leden van dezelfde familie door de Duitsers werden geëxecuteerd? Waarom werd aan het eind van de oorlog een jonge vrouw zomaar vermoord? En wie heeft de familie Klingen kort voor de bevrijding verraden?
Tegen de achtergrond van de slag bij Arnhem, het Englandspiel en de radiotoespraken van Koningin Wilhelmina ontvouwt zich een verhaal over moed, verzet en verraad dat bij vlagen leest als een spannend jongensboek.