Als de Amerikaanse Frances Mayes een verlaten villa koopt op het onvergetelijk mooie platteland van Toscane, treft ze verbleekte fresco's aan onder het stucwerk in haar eetkamer, een wijngaard die is overgroeid met een wirwar van braamstruiken, en een verdwaalde schorpioen onder haar kussen. En vanuit haar traditionele keuken en haar simpele moestuin bereidt zij tientallen heerlijke recepten voor alle seizoenen, die allemaal in dit boek staan opgetekend.
Op de altijd levendige plaatselijke markten en in de stadjes in de naburige heuvels, gaat Mayes op zoek naar de nuances van het Italiaanse landschap, de geschiedenis en de keuken. Elk avontuur brengt nieuwe verrassingen met zich mee - de perfecte pannetone, een onvergetelijke wijn, of beschilderde Etruskische graven. Mayes doet kortom in Een huis in Toscane wat Peter Mayle deed voor de Provence - ze schrijft met geestdrift en passie over de genoegen van een ander land.
Op de altijd levendige plaatselijke markten en in de stadjes in de naburige heuvels, gaat Mayes op zoek naar de nuances van het Italiaanse landschap, de geschiedenis en de keuken. Elk avontuur brengt nieuwe verrassingen met zich mee - de perfecte pannetone, een onvergetelijke wijn, of beschilderde Etruskische graven. Mayes doet kortom in Een huis in Toscane wat Peter Mayle deed voor de Provence - ze schrijft met geestdrift en passie over de genoegen van een ander land.