Een onverwachte vondst
Martin Walker
Het vierde deel in de sfeervolle, internationaal geprezen misdaadserie met Bruno, chef de police.
Bruno's dag is niet goed begonnen. Een Frans-Spaanse top in een plaatselijk château wordt bedreigd door Baskische separatisten van de ETA en tegelijkertijd richten dierenrechtenactivisten van PETA grote schade aan op foie gras-boerderijen. Dan graaft een archeologisch team een goed bewaard skelet op. Alleen is het veel recenter dan de prehistorische mens waarop ze hadden gehoopt: met een Swatch om zijn pols en een kogelgat in zijn schedel. Met de toestroom van bezoekers in Saint Denis lijkt de sleutel tot de oplossing bij een van deze buitenstaanders te liggen. Bruno moet alert zijn en zijn hoofd erbij houden. Zeker omdat het antwoord misschien tóch dichter bij huis ligt.
Recensies:
‘De Courrèges-boeken mogen dan als misdaadfictie worden bestempeld, ze bieden ook een vermakelijk inzicht in het Franse dorpsleven, met een bijzondere nadruk op het eten en de wijn van het gebied’. France Magazine
‘Een van de charmes van de serie is de gedetailleerde stoet van Franse plattelandsgerechten … een andere is het karakter van Bruno zelf – menselijk, verstandig, eerlijk en een zeer goede kok … kortom een prettig, intrigerend, wou-dat-ik-er-was boek met vlagen van gastroporn’. Guardian
Martin Walker
Het vierde deel in de sfeervolle, internationaal geprezen misdaadserie met Bruno, chef de police.
Bruno's dag is niet goed begonnen. Een Frans-Spaanse top in een plaatselijk château wordt bedreigd door Baskische separatisten van de ETA en tegelijkertijd richten dierenrechtenactivisten van PETA grote schade aan op foie gras-boerderijen. Dan graaft een archeologisch team een goed bewaard skelet op. Alleen is het veel recenter dan de prehistorische mens waarop ze hadden gehoopt: met een Swatch om zijn pols en een kogelgat in zijn schedel. Met de toestroom van bezoekers in Saint Denis lijkt de sleutel tot de oplossing bij een van deze buitenstaanders te liggen. Bruno moet alert zijn en zijn hoofd erbij houden. Zeker omdat het antwoord misschien tóch dichter bij huis ligt.
Recensies:
‘De Courrèges-boeken mogen dan als misdaadfictie worden bestempeld, ze bieden ook een vermakelijk inzicht in het Franse dorpsleven, met een bijzondere nadruk op het eten en de wijn van het gebied’. France Magazine
‘Een van de charmes van de serie is de gedetailleerde stoet van Franse plattelandsgerechten … een andere is het karakter van Bruno zelf – menselijk, verstandig, eerlijk en een zeer goede kok … kortom een prettig, intrigerend, wou-dat-ik-er-was boek met vlagen van gastroporn’. Guardian